. .
.

Hoe te bestellen?
Meerdere dieren op één portret
Andere dieren zijn ook mogelijk
Betaling
Levertijd
Verzenden of ophalen
Tevredenheid
Ander formaat / wensen
Waardebon
Reproducties / kaarten
Over het onderhoud van uw portret
Annulering opdracht
Copyright
Contact


 
Hoe te bestellen?
.
Als u wilt langskomen:
•  Wees welkom in het atelier om het werk en de technieken in het echt te bekijken.
•  U kunt ook langskomen met uw huisdier (honden), zodat Marjolein met hen kan kennismaken en een gratis foto sessie kan maken. Een ontmoeting is altijd een aanvulling op het portret, omdat zij kijkt naar dingen die foto's niet zichtbaar maken, zoals beweging, anatomie, vachtkleur en structuur en de kleuren die ontstaan door de lichtval op de vacht. Die een portret kunnen verrijken.
•  Mocht uw huisdier helaas niet meer leven, werkt ze vanaf bestaand fotomateriaal. Vaak combineert ze houdingen en lichtval vanaf verschillend beeldmateriaal om de portretsfeer te versterken. Een karakteromschrijving van het dier is in alle gevallen een grote aanvulling.

Als u per post wilt bestellen:
•  Geef uw bestelling en foto's door via email, en vermeld uw gegevens en wensen.
•  U ontvangt dan binnen een dag een opdrachtbevestiging via email.
•  Deze zendt u ondertekend samen met de foto's van het dier aan mij retour per post/email. Deze krijgt u uiteraard retour na voltooiing. De handtekening geldt als opdrachtbevestiging, dus dat is voldoende. Tevens ontvangt Marjolein graag een karakteromschrijving van het dier, om zo de essentie in het portret te kunnen verwerken.

Marjolein Kruijt, Meester Pennewipstraat 3  3813 MZ Amersfoort 
Tel. 033-4330350
..
  
Betaling 
.
Haalt u het portret af, dan mag u achteraf afrekenen, contant of per bank.
Voor portretten boven de 900 euro wordt dan wel een aanbetaling van 30% gewenst.
Wilt u het portret per post, dan kunt u het bedrag vooraf inclusief de porto per bank overmaken.
 
Ander formaat en wensen

 
Alle formaten zijn mogelijk, ook vierkant. Bespreek gerust het toevoegen van een favoriet speeltje op het portret, achtergrond, of belangrijke details. Het portret moet naast het karakter ook de sfeer vangen van hoe uw huisdier is. Daarom worden lichaamshouding, kleur, lichtval, de omgeving aangepast en de juiste oogopslag gekozen zodat deze het portret versterken.

 

Levertijd

 
De levertijd is afhankelijk van de drukte en de techniek keuze. 
Reken op vier tot zes weken voor pastel, aquarel en conté. Olieverf moet na voltooiing nog drogen, waardoor de levertijd iets langer zal zijn. Hou rekening met twee maanden. 
Spoedopdracht voor een verjaardag of jubileum? neem dan even contact op via tel. 033-4330350 of email


Bestel dus ruim van tevoren als het portret een kado is om teleurstellingen te voorkomen. 
   

Lijst keuze of alleen passe-partout
.
Voor een portret in aquarel of pastel is het aan te raden het inclusief lijst te bestellen. Zo bent u gewaarborgd voor een portret dat goed ingelijst is, onbeschadigd de overtocht maakt en met de beste materialen. Alleen een passe-partout is ook mogelijk. Deze wordt bij het portret uitgezocht, zodat de kleuren mooi op elkaar worden afgestemd. 
Zie ook:
effect van een lijstkleur op het portret.

Olieverf portretten:
De lijstprofielen die ik lever worden bij een lijstenmaker uitgezocht bij het schilderij. In overleg kan dit in klassiek tot moderne stijl zijn. De maat van het schildersdoek is gelijk aan de lijstmaat.


Aquarel en pastel portretten:

Deze worden ingelijst achter glas met een passe-partout. 
Hierdoor zijn de lijstmaten groter dan het portret: 
Een 20x30 cm portret gaat in een lijst  van 30x40 cm.
Een 30x40 cm portret gaat in een lijst van 40x50 cm.


Verzenden of ophalen


Ophalen:
In het atelier langskomen is uiteraard persoonlijker. Indien u per post bestelt wordt er een scan getoond per email, maar een schilderij in het echt zien geeft veel meer. De kleuren en grootte geven een veel mooiere indruk dan een computer beeldscherm. En kunt u beter nagaan of het portret naar zin is. In beide gevallen ontvangt u een kwitantie waarop de gebruiksregels en punten ter informatie staan: ophangtips, copyright, wat doen bij schade ed.
Veel klanten komen langs om hun portret, die als dierbare herinnering is besteld, op te halen. Ook vanwege nieuwsgierigheid naar de maker van het portret en verder werk en/of kijkje in het atelier. U bent dus van harte welkom. De huisdieren uiteraard ook.

Verzending:
kan alleen zonder glas tot buitenmaat 50 x 60 cm. Elk portret wordt zeer zorgvuldig verpakt. Het pakket wordt vervolgens aangetekend en verzekerd verzonden via TNT post. Ter verzegeling staan er zwarte strepen over het pakket, waardoor u kunt zien of het pakket u ongeschonden wordt aangeboden. 
Note: zodra u getekend heeft voor ontvangst, vervalt de verzekering van TNT. Bekijk het pakket dus goed vóor u tekent.

 
  

Ik wil een portret met 3 honden, moet ik ze samen op de foto zetten?


Losse foto's
Bijna alle dubbelportretten komen tot stand met losse foto's. Dus de honden hoeven niet op één foto. Omdat veel dieren die geportretteerd worden al overleden zijn, worden soms dieren samengebracht in een portret waar jaren verschil tussen zit. Bijvoorbeeld de nieuwe pup en de reeds overleden hond en de kat. Geen probleem dus. Mocht u toch foto's hebben waar de dieren toch samen op staan, zie ik die er graag ook bij, zodat het verschil in lichaamsgrootte tussen hen daarop zichtbaar is. 

Combineren van foto's
Ja, dat kan. De achtergrond is bijna altijd fictief of vanaf ander beeldmateriaal, als ook meerdere dieren op één portret. Zo kan een lichaamshouding met een hoofd van een andere foto gecombineerd worden, en de oren opgespitst, mochten deze op de foto hangen. Maar u kunt ook langskomen om nieuwe foto's te laten maken in de tuin van het atelier (gratis). 
  

Zijn andere dieren ook mogelijk?
  
Uiteraard. Paarden, cavia's konijnen, fretten, papegaaien, etc. zijn mogelijk voor een portret. Om de site overzichtelijk te houden is er gekozen om alleen een selectie in de rubrieken te tonen.

 

Naar tevredenheid?


Tot op heden is er nog nooit een klant geweest die een portret heeft geweigerd of er niet tevreden over was. In totaal heeft Marjolein al meer 1100 portretten geleverd. Als zeer ervaren dierenportrettist werkt ze zeer nauwkeurig en perfectionistisch. En gaan ontwerpen in samenspraak met de klanten.

Voor alle duidelijkheid toch dit punt op bij de FAQ.
•  Marjolein werkt vaak met 'mockups'. Zeker bij dubbelportretten kan er vooraf een ontwerp gemaakt worden, Hierdoor kunt u vooraf zien wat u kunt verwachten van uw portret, en zult u niet voor verassingen komen te staan.
•  Portretten die per post worden besteld, worden na voltooiing gescand/gefotografeerd en getoond per email voor goedkeuring. Alvorens het verstuurd wordt. Ook hier geldt: pas als u tevreden bent gaat het portret de deur uit.

Note: Als u het portret reeds heeft geaccepteerd, betaald, de afhaalbevestiging ondertekend heeft -daarmee het resultaat schriftelijk heeft goedgekeurd- en het portret thuis heeft, is nawerk alleen tegen vergoeding mogelijk. Tot op heden is dit nog nooit voorgekomen.

 

Over het onderhoud van uw portret.

•  Hang het portret niet ' direct' boven de kachel omdat de hete lucht het portret en lijst doen uitdrogen, waardoor het kan gaan krom trekken. Bovendien kan er condensatie onstaan bij een groot temperatuur verschil in de winter. Herkenbaar bij fotolijstjes waarin de foto gegolfd vast plakt aan het glas na ca. een jaar. Voorkom beschadiging door het direct op een goede droge plek te hangen.

Een binnenmuur is de beste plek om het portret op te hangen. De binnenkant van een buitenmuur kan nl. condenseren, dus ook in de lijst. Vocht slaat dan van achteren door de lijst heen, en beschadigd uw portret (golvend papier of schimmel).

Zorg voor een goed ophangpunt: spijker, betonhaak of schroef in de muur. Voor grotere portretten vanaf 50x60cm zijn twee ophangpunten aan te raden. Alle lijsten die Marjolein levert zijn voorzien van een goed ophangsysteem, met metalen draad aan de achterzijde.

Als u het glas wilt schoonmaken: spuit glassex op een doekje en poets het glas schoon. Spuit dus nooit op het glas als het portret hangt. De glassex loopt dan naar beneden en trekt in de lijstrand en passepartout, met beschadiging als gevolg.

Nb. Olieverf op doek wordt na een jaar gevernist. Tot die tijd moet het beschermd worden tegen aanslag van rook en keukenvet. Daarna kan het portret rustig afgestoft worden of (bij uitzondering) met een vochtig doekje voorzichtig worden afgenomen. Veelal hoeft dat niet. 


Beeldrecht / Copyright

.
Het is verboden zonder schriftelijke toestemming van Marjolein Kruijt iets uit deze site te vermenigvuldigen, na te schilderen, te kopiëren en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook.
Het door derden gebruiken van deze uitgaven voor commerciële doeleinden is verboden, behalve wanneer U hiervoor schriftelijk toestemming van Marjolein Kruijt heeft gekregen. Ook voor privé gebruik is kopiëren verboden.
Help voorkomen dat haar werk rond gaat zwerven op het net.

Daarnaast behoud zij als kunstenaar het recht om de portretten te gebruiken als promotiemateriaal voor oa. website, publicaties, artikels, ansichtkaarten, stationary (email briefpapier) en internet-advertenties. Mocht U daar bezwaar tegen hebben gelieve dit bij bestelling te melden, zodat er een regeling getroffen kan worden. Kruijt is tevens aangesloten bij auteurs- en beeldrecht.  Evt. misbruik wordt financieel verhaald bij de aangeklaagde.

.

Terugname opdracht - als het portret nog niet klaar is:
.
Als U de opdracht heeft geplaatst/bevestigd d.m.v. een ondertekend bestelformulier en U kunt de opdracht door wat voor reden dan ook niet door laten gaan. Kan dat tegen 20% schadevergoeding vóórdat er aan een ontwerp/foto mockup is gewerkt. Echter zijn de annuleringskosten 50% zodra mockups zijn ontworpen, of fotografie heeft plaatsgevonden, materiaalvoorwerk, planning en schetsen is verricht. Wanneer het werkstuk handmatig in uitvoering is (op doek/papier,ed) is annulering niet meer mogelijk. 

Meer vragen? Email gerust.


__________________________________________________

 
Copyright © Marjolein Kruijt