WERKWIJZE  PORTRETOPDRACHT
 
Kennismaking en ideevorming
Tijdens een verkennend gesprek of persoonlijke kennismaking in het atelier, worden de ideeŽn overlegd 
wat voor sfeer het portret moet gaan uitstralen. Marjoleins portretten worden ontworpen vanuit het karakter van het dier: er zijn verschillende uitgangspunten zoals; sfeervol, rustig, sterk of direct. Dit beÔnvloedt de keuze voor de houding, de kleurkeuze, setting en de compositie. Het idee legt dus de basis van het portret. Voor verdieping in het karakter ontmoet ze graag het dieren/persoon in het atelier, indien mogelijk. Als het gaat om een portret in herinnering, werkt ze vanaf gecombineerd fotomateriaal en een karakterbeschrijving. Er is keuze uit deze technieken.

Karakter
Bij een kennismaking in haar atelier kan de kunstenares een fotosessie verzorgen van het dier dat geportretteerd gaat worden. Vaak combineert ze in het portret verschillende elementen, zoals een oogopslag met een andere lichaamshouding, oren, omgeving en lichtval. Daarom wordt gezamenlijk gekeken op welke foto's de karakteruitdrukking naar voren komt. Alles kan de kunstenares aanpassen om het schilderij te versterken, daarom werkt ze vaak dus niet 'blindelings' vanaf ťťn foto. Mocht u foto's hebben van een overleden huisdier, kan zij nog steeds de lichtval wijzigen en eventuele aanpassingen maken in de uitdrukking. Hiervoor ontvangt Marjolein het liefst zo veel mogelijk foto's die er zijn, voor een zo rijk mogelijk beeld. Ook een storende flits (bij bestaand fotomateriaal) in ogen en vacht wordt gecorrigeerd in het geschilderde portret. 

Een kennismaking inclusief fotosessie neemt ongeveer een uur in beslag, voor meerdere dieren ca. anderhalf uur. Tijdens het overleg wordt ook de techniek en de afmetingen bepaald, zodat alle informatie compleet is. 

Prijzen 

Neem
contact op over de prijzen van beschikbare schilderijen en tekeningen van landschappen, katten, honden en wildlife. Ook is er nog werk te koop uit haar boek en verschenen agenda's.

Levertijd

deze is afhankelijk van de drukte en agenda van Marjolein. Reken op ca. twee maanden.