Workshops dieren schilderen door Marjolein Kruijt Het is weer zover! Er komt weer een workshop dieren tekenen en schilderen bij kunstenares Marjolein Kruijt, waarbij iedereen zal werken op eigen niveau. De vraag naar begeleiding door kunstenares Marjolein Kruijt is groot, wees er dus snel bij. Per dag is er plek voor 6 personen.
  
Data:  
zaterdag 24 oktober 2015:  PASTEL 

at gaan we doen
Hoe vang je het leven van dieren in je schilderij?
Deze dag zal Marjolein zich verdiepen in wat ze in haar boeken heeft behandeld. Uitgangspunt hierbij is dat het unieke talent dat de cursist heeft persoonlijk begeleid zal worden en waar mogelijk vrij gemaakt. Met aanvullende kennis over materialen, lichtval,
compositie en technieken hoe je diepte in ogen en vachten kunt vangen.  
Aan de hand van diverse basis tekenoefeningen pakken we de kern aan van het portretteren van dieren. Je leert de verschillen tussen tekenen vanaf foto's en dieren naar de waarneming. Een belangrijke schakel!  Marjolein zal ook veel tips geven, wijzen op de valkuilen, en natuurlijk alle vragen beantwoorden.  

Marjolein geeft intensieve begeleiding, je staat er dus niet alleen voor. Uiteraard is er ook een demonstratie door haar zelf.

 
aterialen en instap niveau:

Deze workshop is bedoeld voor de geoefende amateur die reeds enige oefening heeft met het tekenen van dieren en schilderen (en pastel). Zeer beginnende amateurs kunnen beter eerst elders wat eigen ervaring opdoen. Om ten volste te kunnen profiteren van de lesstof tijdens deze workshop, is ervaring met het tekenen naar de waarneming, al dan niet met foto's, (altijd zonder projector) een goede basis om nog sneller te leren. Tip: doe deze oefeningen ook voor deelname. Aangezien we voortborduren op het reeds aanwezige niveau in de groep kun je een kleine portfolio (foto's van uw werk of schetsen) meenemen van gerelateerd werk. Als er tijd voor is, kunnen we deze tussendoor bekijken. 
Iedereen werkt met zelf meegebrachte materialen, zodat u deze nog meer eigen maakt. Bij bevestiging van deelname ontvangt u een basis materialenlijst.

Kosten:
120 euro inclusief 21% btw, lunch en drinken. Per dag is er plek voor 6 mensen.

 


 

Aanmelding:
Inschrijving is mogelijk via email: info@marjoleinkruijt.nl  Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer. Stuur gerust uw website link mee en informatie over wat u wenst te leren. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst en is pas definitief na ontvangst van de bevestiging en betaling. Restitutie is bij annulering of niet-deelnemen van uw zijde niet mogelijk. 
 
Locatie en tijd:
In het atelier van Marjolein Kruijt.   Tijd: 11.00 - 16.30 
Meester Pennewipstraat 3, 3813MZ Amersfoort. 

Gratis parkeren is mogelijk.

 
            

         

ie is Marjolein Kruijt  
Marjolein is fulltime kunstenares en gespecialiseerd in het schilderen en tekenen van natuur en dieren, in alle technieken. Ze is afgestudeerd van de Koninklijke Kunstacademie en tevens de docentenopleiding tekenen. Dertien jaar schreef zij artikelen voor Atelier kunstmagazine, en heeft veel (inter)nationale projecten op haar naam staan, meermalen heeft ze samen gewerkt met RTL4, musical Cats en the International Artist. Ze is bekend van haar jaarlijkse Natuuragenda en haar twee boeken, die landelijk (NL/BE) in de winkels liggen. Marjolein maakt naast haar vrije dierenkunst waar zij wereldwijd mee exposeert ook dierportretten in opdracht.

Boeken:
Er zijn twee boeken verschenen van Marjolein Kruijt:
'Dieren tekenen en schilderen'  (2010, 3e druk), en 
'Inspirerend dieren tekenen en schilderen;  (2014, 1e druk). Haar wildlife 'natuur agenda' en verjaardagskalender  zijn via haar website en ook tijdens de workshop te koop! 
(pinnen is niet mogelijk)

             


 
© 2015 www.marjoleinkruijt.nl 

Stuur deze berichtgeving gerust door aan geļnteresseerden!